Приключения

Плаване във водната пещера

Близо до Смолянското село Кошница има една интересна пещера, която можете да посетите и да се насладите на едно нестандартно приключение- плаване с лодка в подземно езеро. Водачи ще ви бъдат професионални пещерняци, които ще ви осигурят специализирана екипировка и ще ви преведат през това подземно водно царство.

За да видите мое видео – щракнете върху бутона

Въжени приключения в Родопите

Недалече от Смолянското село Кошница група алпинисти са организирали интересни атракции за гостите в тази родопски край: спускане с въжен тролей над водите на малко езеро и летене с алпийска люлка под свода на огромна пещера.

Щракнете върху бутона и ще видите мое видео:

Влизане в пещерата Лепеница

На около 10-на километра от гр. Ракитово има една необикновена пещера – Лепеница. Местни пещерняци изследват пещерата през 1930 г. и създават първия клон на българското Пещерно дружество. Пещерната фауна е доста разнообразна и включва 24 вида животни. От 2010г. пещерата е достъпна за посещения но само с професионални водачи и специална екипировка. В нея могат да се видят представени всички пещерни образувания на едно място. Засега са проучени само около 1400 м.

Вижте мое видео за приключение в Лепеница:

Язовир Батак – място за почивка и приключения

яз. Батак

На няколко километра от Батак разположен на височина 1000 м се намира едноименният язовир. Той е отлично място за почивка на любителите на къмпинга, риболова и водните спортове. На западния бряг на язовира се намира планинският курорт Цигов чарк. Там има отлично уреден къмпинг за палатки и каравани. А малкият остров близо до брега придава неповторим колорит на пейзажа.

ПРИКЛЮЧЕНИЕ ПО СКАЛИТЕ КРАЙ КЮЛЕВЧА

На 2-3 км от Мадара се намира с.Кюлевча- в южния край на Мадарското плато. Скалите над селото са много живописни и предлагат интересни маршрути за пешеходен туризъм. В края на селото започва една малко известна и все още немаркирана екопътека. Тя се изкачва на платото като се преминава през един вертикален отвор- „кладенец“. Изкачването през този кладенец не е особено трудно и доставя доста положителни емоции. А горе на платото ви очаква една невероятна панорама. На слизане се минава през друг обиколен маршрут с изглед към интерсни скални образувания.

приключение из язовир студен кладенец

Приключенско плаване с лодка по водите яз. Студен кладенец и скитане по поляните наоколо. Посещение на един уникален водопад който се спуска в язовира, един красив параклис на брега и екзотично място за пикник с шаран на плоча.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s